2015 m. gruodžio 8 d., antradienis

#Laiškas sau...



Kartais taip norisi parašyti  sau laišką...


Tomai,

Pirmiausia noriu padėkoti Tau, kad neskubėjai suaugti... Tiek daug šviesių atsiminimų gyvena mano atmintyje! Tačiau nėra jau toks blogas ir suaugusio žmogaus gyvenimas. Kai esi suagęs - turi daugiau laisvės ir erdvės savirealizacijai. Tu įsivaizduok, ateityje turėsi savo atskirą kambarį! Taip...  Skamba kaip fikcija, bet tai taps realybė. Tačiau prieš tai Tau teks gyventi ir pas gimines, ir pas trenktą šeimininką pedantą, kuris grasins tavo batus išmesti į gatvę... Neišsigąsk. Vėliau iš viso šito saldžiai pasijuoksi.

Gyvenimas nėra toks sudėtingas kaip Tau atrodo. Patikėk, aš tuo įsitikinau. Universitetas nėra kažkas nerealaus. Tai mokslo įstaiga, kuri tau padės laisvėti. Ten viskas kitaip. Į Tave žiūrės kaip į asmenybę. Galėsi atversti naują gyvenimo knygos lapą. Kas labai svarbu - netikėk mokykloje mokytojų diegiama tiesa: "Knygos nemeluoja!". Knygas, tiksliau vadovėlius, parašė tokie patys žmonės kaip ir Tu. O žmonės klysta. Net profesoriai dažnai nusišneka. Bet kai suprasi kokios Tavo žinios yra menkos, kad ir profesoriai ne viską žino - tada busi tikrai pažengęs savo mąstymu. Tad linkiu nebijoti kritikuoti ir išsakyti savo nuomonę. Šis įgūdis vertas aukso! Kritiškumo anemija kliudo gyventi ir blaiviai mąstyti...

Svarbu, nepervertink savo žinių. Tu padarysi rimtą klaidą, kai 12 klasėje nesimokysi egzaminams. Rezultatai buvo visai neblogi, bet Tave pradės kankinti mintis  "O jei bučiau pasimokęs..." Na, taip viskas būtu daug paprasčiau. Renkantis kur studijuoti, prašau Tavęs, Tu tik neskubėk! Gerai pagalvok kas tau gyvenime labiausiai sekėsi, patiko. Neklausyk kitų nuomonės... Tie žmonės visiškai nepažįsta Tavęs.

Naivumas... Patikėk kiek kartu teks Tau nudeginti pirštus jei nenusikratysi šio bruožo. Draugų tarp klasiokų Tu neturi. Galbūt nuliūdai perskaitęs praeitą sakinį, bet taip yra. Jie buvo tik atsitiktiniai žmonės, kurie ateityje visiškai nepasirodys Tavo gyvenimo vagoje. Nesakau, kad Tau dabar reikia atsiriboti nuo visų.

Gyvenime taip jau yra. Kartais galimybę naujiems draugams atsirasti pagimdo aplinkybės. Studijuodamas ir dirbdamas surasi naujų draugų. Bet vėliau pradėsi matyti, kad ir su jais vargu ar bendrausi po studijų, darbo. Tačiau aukščiau nosį! Kiekviena pažintis Tau suteiks kažką nuostabaus... Tad ir toliau nenustok bendrauti!

Svajonės... Jeigu jas uždarysi į stiklainį ir patalpinsi palėpėje, tai svajonės ir liks svajonėmis. Aš nenoriu Tau išduoti, kas greitai nutiks gyvenime, bet patikėk, tai bus nuostabu! Neleisk kitiems šaipytis ir trypti Tavo, t.y. MŪSŲ svajonių. Jos nuostabios ir vertos gyventi!

Laišką jau užbaigsiu, nes noriu eiti pasivaikščioti. Dabar tamsi ir paslaptinga naktis, o aš vienišas vilkas...

Linkėjimai,
T.T.

2 komentarai:

  1. Aš va skaitau, ir niekaip nesuprantu, ar čia rašai dabartinis tu praeities sau, ar tu rašai iš praeities ateities sau?

    AtsakytiPanaikinti

#Noriu saulės

Kiekvieną rudenį jaučiu stiprų saulės šviesos deficitą. Pradedu plaukioti melancholijos baseine. Atėjus žiemai plaukiojimas tampa nardymu. T...