2015 m. gruodžio 29 d., antradienis

#Religija

Nesuprantu žmonių, kurie teigia, jog krikščionybės religijos tiesiog nekenčia, nes tai pati kruviniausia religija. Taip, atsigręždami į praeitį, tiek tolimą, tiek netolimą, istorija rodo kraujų permirkusius krikščionybės istorijos puslapius (visi tie kryžiaus žygiai, pagonių naikinimai, raganų medžioklės - tai tik keli lašeliai žiaurumo okeane). Tačiau reikia skirti vieną dalyką, kad tai ne krikščionybė yra kalta dėl tų žiaurumų. Tai patys žmonės išvirė vienas kitam tokį likimą. Religija šiuo atveju yra tik įrankis. Krikščionybė buvo priedanga siekiant turtų, garbės ir valdžios. Tačiau nekęsti religijos dėl to, kad ji tapo įrankiu - neverta. Juk neprotinga būtų nekęsti laisvės dėl to, kad ji naudojama, kad pasiekti tironiją. Laisvė (kiek jos turime), yra savaime geras dalykas. Bet ją galima panaudoti tiek geriems, tiek blogiems darbams. Juk negalima nekęsti aktoriaus dėl filme mėgstamo personažo nužudymo. Negalima gretinti vaidmens su pačiu žmogumi. Taip yra ir su religija, laisve, mokslu ir kitais dalykais, kurie netinkamo žmogaus rankose, virsta blogų tikslų siekimo įrankiais.

2 komentarai:

  1. Čia kaip su žydais, kad juos kur, ar kad kur mus?? :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. "Tai, kad taves nekencia, neirodo tavo kaltes. Bet ir nepaneigia. Kad suprasti zydus, turime suzinoti ju paciu poziuri i save" N.Š.

      Panaikinti

#Noriu saulės

Kiekvieną rudenį jaučiu stiprų saulės šviesos deficitą. Pradedu plaukioti melancholijos baseine. Atėjus žiemai plaukiojimas tampa nardymu. T...