2017 m. vasario 4 d., šeštadienis

#Jauna pilnametė(Young adult)

Apie šį filmą jau esu rašęs senajame bloge. Kodėl dar kartą noriu atkreipti dėmesį į "Young adult"? Atsakymas paprastas. Jis yra mano mėgstamiausių filmų sąraše. Man siaubingai patiko Charlize Theron vaidyba. Žiūrėdamas šį filmą supratau, kad ji yra geniali aktorė.

Būdamas paaugliu galvojau, kad branda ateina su metais. Tačiau tik pats formaliai tapęs suaugusiu, supratau, kad pilnametystė neprilygsta brandos piliulės prarijimui. Žmogus gali užstrigti ankstyvoje emocinio brendimo stadijoje ir iš savo pozicijos nepajudėti pirmyn. Suaugęs žmogus taip pat gali nekovoti su savo "nenoriu", "nedarysiu" ir "man tai nepatinka".

Pagrindinė filmo veikėja - Meivis - nemoka džiaugtis gyvenimu ir savo pasiekimais. Ji yra velniškai vieniša. Išsiskyrimas su vyru paliko jos širdyje gilią, neužsitraukiančią žaizdą. Po minėtos gyvenimiškos nesėkmės, moters gyvenimas lyg sustingo. Ji pradėjo gyventi vien prisiminimais apie mokyklos laikus. Juk tada, Meivis buvo pati populiariausia mokyklos mergina, maniakiška išleistuvių karalienė. O dabar... O dabar ji turi tenkintis nuobodžiu suaugusiosios gyvenimu.

Pagrindinės veikėjos gyvenimas sulaukė žemės drebėjimo, kai el. pašto dėžutėje pasirodė pakvietimas į mokyklos draugo - Badžio - vaiko krikštynas. Atspausdintas elektroninis pakvietimas, ją mintimis sugrąžino į tuos mokyklos metus, kai Meivis pati draugavo su Badžiu. Po tiek laiko Badis yra laimingas tėtis, o Meivis - vieniša, nevykėlė rašytoja.

Vieną dieną susikrovusi daiktus, Meivis keliauja į savo gimtąjį miestelį, kuris alsuoja prisiminimais. Ji mano, kad galės vėl atkurti tai, kas buvo palikta praeities šešėliams - ryšį su Badžiu. Jai nesvarbu, kad jis yra laimingai vedęs vyras, kuriam svarbiausia yra naujagimė ir žmona. Meivis mano, kad jis iš tikrųjų nėra laimingas...

Nusprendžiau pasižvalgyti po interneto platybes ir sužinoti ar kam nors dar šis filmas patiko. Tokių žmonių tikrai mažai. Daug kas teigia, kad "Young adult" yra fastfood'o, kolos ir alkoholio propagandos. Visiškai nesutinku su tokiais kvailais pareiškimais. Visi minėti atributai tikrai nekenkia filmui. Manymas, jog kai suaugsi galėsi daryti tai ką nori, valgyti visokį šlamštą ir tau niekas nieko nepasakys - yra vaikiško mąstymo dalis.

Nesuprantu tų, kurie nežiūri filmų jei jie nėra apie geriečius, herojus ar apie kilnius žmones ir jų poelgius. Galiu tik pasidžiaugti, kad "Young adult" nėra šabloniška istorija apie merginą, kuri suklydo, o vėliau pasitaisė ir gyveno ilgai ir nelaimingai... Nuobodu! Aš prieš laimingas pabaigas...

Įvertinimas: 8/10




2 komentarai:

  1. oooo... aktorę šią tai aš tiesiog dievinu. Ji tikrai sugeba suvaidinti labai įvairius vaidmenis, o ne vien būti tiesiog graži. Reikės pažiūrėti šį filmą :) kažkuo man priminė situacija su Reese Witherspoon "Wild". Ten irgi mergina bando suklijuoti save.. tas filmas labiau drama nei komedija,ir net intensyvumo kažkokio nėra, kas šiuolaikiniam žiūrovui pasirodytų nuobodu, tačiau man filmas visai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pabandysiu paziureti ana :) Su Young adult tas pats... Cia daugiau drama.
      Trecia karta ziurint jau juokiausi. Pro asaras... :)

      Panaikinti

#Noriu saulės

Kiekvieną rudenį jaučiu stiprų saulės šviesos deficitą. Pradedu plaukioti melancholijos baseine. Atėjus žiemai plaukiojimas tampa nardymu. T...