2016 m. sausio 2 d., šeštadienis

#Pagiriamasis žodis radikalumui?

Lietuvos gyventojai liko sukrėsti, po tragiško įvykio Kėdainių rajone, kai vyras paskandino vaikus šulinyje. Daugelis pradėjo reikšti nuomonę, kad vienintelė išeitis iš šitos padėties yra mirties bausmės sugrąžinimas. Kiti įtakingi žmonės kaltina soc. rūpybos sistemą ir pačias institucijas. Reikalaujama, kad Lietuvoje būtų panaikintos socialinės išmokos. Tai atskleidžia dar vieną mūsų visuomenės blogybę, ydą - polinkį į radikalizmą. Liūdna, kad mes matome problemas, kai jau įvyksta kažkas baisaus. Prieš tai, mūsų valdžia, aplinkiniai žmonės praleidžia viską pro pirštus. Tačiau problemas reikia šalinti, kai tik jos įleidžia savo šaknis.

Sugrįžtant prie radikalumo priepuolių visuomenėje, tai minėtinas faktas, jog visuomenė nori sistemos "akis už akį". Tas kuris nužudė, turi būti nužudytas. Lyg ir skelbiamės, kad esame civilizuoti, tačiau žengiam žingsnį pirmyn ir jau vėliau grįžtame kelis žingsnius atgal. Ar mes ne tokie patys niekšai, jeigu niekšus baudžiame taip, kaip jie patys pasielgė? Argi veidrodinis efektas gali būti efektyvus? Abejoju. Tai turės tik trumpalaikį efektą. Žmogus, kuris žudo retai kada susimąsto apie pasekmes. Apie pasekmes, dažniausiai, galvojama tik po atlikto veiksmo.

Dėl socialinių išmokų panaikinimo - tai čia žmonės yra dalinai teisūs. Tačiau kam vėl reikia griebtis radikalumo ir visiškai naikinti tas išmokas? Lyg visos šeimos pinigus naudoja tiesti kelią į juodą degradaciją. Mūsų valstybė pati rūpinasi savo piliečiais. Tačiau jau seniai yra matoma, kad ši sistema yra per "minkšta", jeigu degradavę žmonės gauna pašalpas ir niekur nedirba. Ar nereikėtų tiesiog maksimaliai griežtinti pašalpų gavimo tvarką? Šioje srityje tikrai nėra įjungti visi saugikliai. Vieni dirba per kelis darbus, kiti sėdi namuose, nes gauna pašalpas. Taip neturi būti. Per daug pašalpų skiriama ir jos tik diegia nihilizmą.

1 komentaras:

  1. spėju, didžiausia problema ir yra ta, jog pas mus žmonės labai mėgsta pašnekėt, bet prieš kalbėdami visiškai neapgavloja pačios problemos. tai, ką jie mato ir smerkia, tėra tik pasekmės, o ne priežastis. Ir taip ir gaunasi, kad realiai priežasčiai žmonės lieka abejingi, nes "taip ir turi būti", o kai kažkas atsitinka, tada jau galima ir triukšmą pakelt :)
    O kalbant apie pašalpas, tai tikrai labai sutinku. Pati gyvenu tarp tokių, kurie gauna tas pašalpas, ir net dirbdami viešuosius darbus vis tiek sugeba ne tik kad nusimuilint nuo darbo, bet dar ir pasivogt ką iš seniūnijos :D Suprantama, kad šiaip numesti likimo valiai tokius žmones irgi kaip ir negalima, bet pas mus dar labai trūksta sąmoningumo, kad sukurti veikiančius mechanizmus, kurie padėtų su tuo kovoti. todėl ir turim tai, ką turim :)

    AtsakytiPanaikinti

#Noriu saulės

Kiekvieną rudenį jaučiu stiprų saulės šviesos deficitą. Pradedu plaukioti melancholijos baseine. Atėjus žiemai plaukiojimas tampa nardymu. T...