2016 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

#Naruto. Viesulo kronikos

Po to, kai jau penktą kartą peržiūrėjau animaciją apie avatarą Aangą ir Korrą, pradėjau ieškoti panašaus tipo serialo. Man patinka visi filmai ir serialai, kurie nukelia į visai kitokį pasaulį. Pvz., avataro serija pasakoja apie pasaulį, kuriame gyvena keturios tautos - ugnies, vandens, žemės ir vėjo. Balansą žemėje palaiko tik avataras, kuris vienintelis gali valdyti visas keturias stichijas. Visas įdomiai skamba, tiesa? Prisiminiau vieną visame pasaulyje populiarų anime - Naruto. Kiek supratau, to anime tematika yra artima avataro serijai.

Pradėjau žiūrėti ne pati Naruto, o Viesulo kronikas(Naruto tęsinys) ir užkibau. Aišku, mane gąsdino tas faktas, kad šis anime turi apie 500 serijų. Tačiau Viesulo kronikų specifika slypi tame, kad daugelis serijų - tai Naruto atkartojimas. Tokias serijas, kurios atkartoja Naruto turinį, dažniausiai praleisdavau. Iš to seka pirmasis anime minusas - veiksmas per daug ištemptas... Viesulo kronikos serijos trukmė - 23 min. Iš tų minučių: ~2-3 minutės - pati pradžia ir praeitos serijos pakartojimas. ~2-3 minutės - pabaigos muzika. Iš to seka, kad pati serija trunka, geriausiu atveju, ~15 minučių.

Viesulo kronikų veiksmas vystosi dinamiškai o tada BUM! Vėl grįžtama į praeitį. Aišku, personažų praeitis yra reikalinga tam, kad suprasti jų elgseną, ryšį su realybe, charakterį ir skausmą. Tačiau ta praeitis dažnai būna nuobodi ir nieko naujo nepasako. O taip norisi grįžti į epizodą, kuriame kovoja mėgstami personažai...

(Spoilinsiu šioje pastraipoje. ACHTUNG, baby!) Dar vienas minusas - Viesulo kronikų kūrėjai tikriausiai patys pasimetė pabaigoje(vaizduojant sinobių karą). Veiksmas vaizduojamas chaotiškai, o tai labai erzina. Aišku, čia ne avataro serija, kuriame yra viskas aišku ir paprasta. Tačiau Viesulo kronikose per sinobių karą pasirodė kone visi personažai, kurie buvo nužudyti jau Naruto serijoje. Kūrėjai patys sau paliko begalinę erdvę kurti kažką naujo, kad tikriausiai patys pradėjo mėtytis...

Gana čia tų minusų... Parašysiu apie didžiausią Viesulo kronikų pliusą, kuris nustelbia visus minusus. Tas pliusas - veikėjai. Nindzių gyvenimai, jų asmeniniai bruožai ir kovos būdai - tai, mano nuomone, įdomiausias dalykas Viesulo kronikose... Labiausiai man patiko pats Narutas ir Sakura. Narutas yra geros širdies nindzė, kuris užkrečia pozityvumu aplinkui supančius. Jo asmenybė ir vidinė šviesa keičia net pačius blogiausius nindžių pasaulio atstovus. Na, o Sakura yra nepaprastai stipri(ir graži :D). Būtent savo nepaprasta jėga ir užsispyrimu Sakura pasiekė daugybę dalykų.




Kiti įdomūs veikėjai...
TenTen

Tentena. Antraeilis personažas su įdomia praeitimi. Tentena negali valdyti iliuzijų meno ir kitų kovos menų su spec. efektais. Tačiau ji sunkiai dirba ir tampa gera nindzė su ritinėlių pagalba, kuriuose užantspauduoja ginklus. Ši personažė moko, kad visada reikia ieškoti išeities net kaip atrodo, kad jos nėra.
Gaara





Gaara. Man patiko, kad šis veikėjas net ekstremaliomis situacijomis išlieka šaltakraujis. Jis taip pat sugeba puikiai analizuoti ir suprasti reiškinio esmę. Be to, mane sužavėjo Gaaros valdomas įrankis - smėlis įkrautas čiakra.  










Jeigu reikia kalbėti apie kovos technikas, tai mane labiausiai patraukė lėlių valdymo technika. Lėlininkai Viesulo kronikose labai įdomiai vaizduojami.
Medinės lėlės valdomos čiakros siūlų pagalba...




Tikri ir ištikimi Naruto anime fanai, kviečiu apsilankyti:
http://kbhgames.com/naruto-ninja-world-storm/ - Paprastas online žaidimas, kuriame patys galite išbandyti nindzių kovos technikos menus.
http://en.gameslol.net/naruto-ninja-world-storm-2-218.html - Dar vienas žaidimas su naujais personažais.
http://lt.naruto.wikia.com/wiki/Naruto_Vikipedija - Lietuviška Naruto vikipedija.

1 komentaras:

  1. Va apie kokias tu kronikas man rašei :D aš galvojau, kad jau mėnulio kronikų tęsinį rašai :D o šiaip anime tikrai nuostabus. Gal ir aš šiais metais baigsiu jį žiūrėt :D

    AtsakytiPanaikinti

#Noriu saulės

Kiekvieną rudenį jaučiu stiprų saulės šviesos deficitą. Pradedu plaukioti melancholijos baseine. Atėjus žiemai plaukiojimas tampa nardymu. T...