2017 m. gegužės 31 d., trečiadienis

#Saugokis meškinų / We Bare Bears

Visai neseniai su krikšto dukra žiūrėjome animacinius filmus per Cartoon Network(toliau - CN). Jai nelabai patinka nauja CN produkcija. Tiesiog filmukai yra negražiai "nupiešti", siužetas vystosi chaotiškai ir vaikas negali sukoncentruoti dėmesį į tokių animacinių filmų žiūrėjimą. Aš pats išaugau žiūrėdamas CN produkciją ir galiu pasakyti, jog atmintyje išsaugojau tiek daug šviesių prisiminimų. Mėgstamiausi animaciniai filmai buvo: Courage the Cowardly Dog, RobotBoy, Dexter's Laboratory, Codename: Kids Next Door ir t.t. Pastarieji animaciniai filmai - tai CN perlai. Na, o dabartinė produkcija mane stebina. Kaip galima tokiais animaciniais filmais sudominti šiuolaikinius vaikus, kurie yra hiperaktyvūs? Dažnu atveju animacinio filmo pagrindą sudaro vien absurdo humoras, chaosas, o ne pati istorija. Kaip ten bebūtų, kartais CN sugeba ir džiuginti.


Sėkmingu pavyzdžiu laikau sitcom'ą - We Bare Bears(Mes paprasti meškinai - šis vertimas geriau atitinka animacinio serialo esmę). Pirmiausia, filmukas žavi savo paprastumu. Neiškreipia realaus pasaulio. Antra, filmukas turi įtraukiantį siužetą, kurio centre - 3 meškinai("broliai"), kurie siekia pritapti žmonių pasaulyje. Žodis brolis atsidūrė kabutėse, nes meškinai yra skirtingų rūšių: pandos meškinas(kuris siekia tapti socialinių tinklų super žvaigžde, grizlis(kuris žūtbūt nori rasti draugų) ir baltasis lokys(intravertas, kuris mėgsta tylą ir ramybę). Iš aprašymo aiškėja, kad šia animacija gali smaguriauti ne tik pypliai, bet ir šiaip, įvairaus amžiaus bei plauko filmukų gurmanai.
 
Veikėjai

Pandos meškinas - stereotipinio šiuolaikinio žmogaus atitikmuo - priklausomas nuo socialinių tinklų, mobiliojo telefono ir t.t. Jam trūksta bendravimo įgūdžių, savo EGO maitina socialinių tinklų laikais. Pandos meškinas primena man statistinį lietuviškų naujienų portalų komentatorių. Visada nepatenkintas, turintis prie ko prikibti. Na, kitaip sakant - heiteris su stažu. Greičiausiai pandos meškinas yra intravertas, melancholikas, nes pastoviai jaudinasi, yra hiperjautrus aplinkai, nedrąsus, sunkiai adaptuojasi.

Poliarinis lokys - mano mylimiausias veikėjas. Koks tas poliarinis lokys? Na, jis mėgsta tvarkytis namuose, gaminti maistą savo "broliams". Priešingai nei pandos meškinui, jam nerūpi aplinkinių žmonių nuomonė. Apskritai, baltajam meškinui sunkiai sekasi bendrauti su žmonėmis. Tačiau jis dėl to nesuka sau galvos. Poliarinis lokys gyvena šaldytuve, dievina skaityti knygas ir kalba apie save trečiuoju asmeniu.
 
Grizlis - reikia pasakyti, kad būtent grizliui geriausiai sekasi pritapti visuomenėje. Jis greitai susiranda draugų, yra atviras, linksmas ir nuoširdus. Ekstravertas. Taip pat šis veikėjas yra drąsus ir ryžtingas. Nenustygsta vietoje. Tauškalius kokių reta.



Mano įvertis: 10/10













5 komentarai:

#Noriu saulės

Kiekvieną rudenį jaučiu stiprų saulės šviesos deficitą. Pradedu plaukioti melancholijos baseine. Atėjus žiemai plaukiojimas tampa nardymu. T...