2016 m. vasario 5 d., penktadienis

#Privalomas šunų ir kačių ženklinimas

Esu nusistatęs neigiamai šio įstatymo įgyvendinimo atžvilgiu, nes jo vykdymas nėra gerai apmąstytas. Kai išgirdau, kad įstatymo svarstymui buvo skirtas periodas, net keli metai(!), per kurios galima buvo ramiai svarstyti apie reformą ir bendrauti su visuomene, tai ironiškai nusijuokiau. Kai tik priartėjo deadline‘as, tik tada visi pradėjo kalbėti apie priverstinį čipavimą. O prieš tai, niekas apie tai nei girdėjo, nei žinojo. Šio įstatymo sumanytojai teisinasi, kad žinią turėjo skelbti veterinarai. Galiu tik pasakyti, kad retas koks veterinaras įveda žmones į naujovių sūkurį. Tarkim mūsų seniūnijos veterinaras net nė cyptelėjo apie čipavimą.

Man labai gaila tų gyvūnų, kurie nukentės vykdant priverstinį ženklinimą. Apskritai, tai jau aplinkiniai žmonės mano kaime mąsto apie šunų skaičiaus mažinimą. Vienas žmogelis apskritai savo 2 šunis pakorė ant beržo šakos. Žiauru, bet taip jau yra. Įgyvendinus šį įstatymą gatvėje atsiras daugybe augintinių. O daugelis nekaltų gyvūnų apskritai bus pakarti.

Blogiausia, kad Lietuvoje žmonės mato vien reformos pliusus arba vien reformos minusus. Mažai žmoniu pasveria visus „už“ ir visus "prieš“. Reformos sumanytojai ir jos šalininkai sako, kad reforma taikoma sąmoningiems žmones. Stop, kaip gali taip kalbėti žmones, kurie reprezentuoja valstybės instituciją? Kaip galima vykdant įstatymą kažką ignoruoti? Kai išgirdau per televiziją tokį pasisakymą visai pakraupau. Iš to susidariau išvadą, kad valstybei kaime gyvenanti bobute – ne žmogus, o jos laikomas šuo – ne gyvūnas. Absurdas.

„Planuojama, kad gyvūno augintinio ženklinimas, skiepijimas ir registravimas kainuos ne daugiau kaip 15 eurų. Pasak Gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovės, bus kontroliuojama, kad veterinarijos gydytojai nemėgintų pasipelnyti iš šios veiklos.“ -  Oi, tikrai čia nesukontroliuos tų veterinarų. Mūsų veterinaras toks korumpuotas, kad ohoho... :)

„Ženklinimas yra vienintelė galimybė pabėgusį gyvūną augintinį susigrąžinti.“ – tai mano nuomone kolkas vienintelis ir didžiausias privalomo ženklinimo pliusas.

1 komentaras:

  1. Tai tik parodo, kaip mums toli iki civilizacijos. Pas mus kaime, kai buvo įvesti tie vadinami "pasai", tai žmonės irgi spjaudėsi. Asmeniškai man tie pasai problemos nesukėlė. Tik šiaip smalsu, kur bus naudojami mokesčiai, surinkti už gyvūnus. Nes realiai kaip ir buvo pastebėta, tokių įstatymų dėka gatvėse padaugės benamių gyvūnų. Tai parodo žmonių neatsakingumas, ir kokie beteisiai gyvūnai išlieka mūsų visuomenėje. Kai vieną šuniuką numetė nuo tilto, ir tai buvo nufilmuota, visa Lietuva ėjo iš proto, o paskui dar sukėlė kitą bangą, atseit kaltininkas gavo didesnę bausmę už kai kuriuos žudikus ir pan. ir dabar šunys yra kariami, katės yra skandinamos, bet kol kas niekam tai nerūpi. Aišku, prie to prieinama su laiku. Gal žmonės taps sąmoningesni, įgaus kažkokios atsakomybės vien dėl baimės prieš įstatymą. Aišku, tai yra primityvu, bet yra kaip yra.

    AtsakytiPanaikinti

#Noriu saulės

Kiekvieną rudenį jaučiu stiprų saulės šviesos deficitą. Pradedu plaukioti melancholijos baseine. Atėjus žiemai plaukiojimas tampa nardymu. T...